Luonnonmukainen kasvintuotanto kunnioittaa luonnon asettamia rajoja kaikessa toiminnassaan. Huolehtimalla maan hyvästä kunnosta viljelijä saa vastineeksi hyvälaatuisen sadon. Viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita eikä kasvinsuojeluaineita. Viljelykierrolla tarjotaan kasveille paras mahdollinen kasvuympäristö, jossa on tarpeeksi ravinteita, maan rakenne on oikea, maassa ei ole tauteja eikä tuholaisia. Viimeinen hienosäätö tehdään oikealla viljelytekniikalla ja tarkalla ajoituksella. Esimerkiksi rikat torjutaan liekittämällä täsmälleen oikeana päivänä. Päivä liian ajoissa tehty liekitys on turhaa, koska rikkkojen kasvuvoima on valtavaa alkukesällä. Päivän liian myöhään tehty liekitys tuhoaa myös hyötykasvit.

Luomuviljely on tarkasti valvottua toimintaa. Siten varmistetaan että asiakas saa varmasti puhdasta ruokaa.

Luomupellolla ravinteet liukenevat kasvien käyttöön tasaisesti. Tasainen kasvu ja pitkä valoisa kesä saavat luomukasvikset maistumaan hyviltä. Jos olet maistanut luomuporkkanaa tuoreena ja kokonaisena, tiedät mistä puhun. Tasaisen viileä kellari ja katkeamaton kylmäketju varmistavat kasvisten hyvän maun aina ruokapöytään saakka.

Kestävä kehitys on osa luonnonmukaista tuotantoa.

Luomutuotannosta pääsee ravinteita vesistöön tavanomaista tuotantoa vähemmän, koska liuenneita ravintaita on vähemmän. Huolehtimalla siepparikasveista sadon jälkeen ja myöhäisellä syyskynnöllä ravinteiden valuminen vesistöön edelleen vähenee.

Valitsemalla luomutuotteita, tuet omalta osaltasi kestävää kehitystä.

12 syytä valita luomu löytyy täältä:

http://www.12syyta.fi/

/page/luomu