2 leipää

 

Jos tykkäät oikein voimakkaan makuisesta ja tiiviistä ruisleivästä, niin tässä on hyvä ohje

1 kg luomuruisjauhoja (osa voi olla rouheita)

150 g luomuvehnäjauhoja

2 tl kristallisuolaa tai ruususuolaa

sekoita nämä yhteen.

Sekoita erikseen:

50g hiivaa

8 dl rasvatonta luomupiimää

1 dl hunajaa tai 3 rkl luomusokeria

Sekoita jauhoseos piimäseokseen ja vaivaa hyvin.

Laita taikina luomurypsiöljyllä voideltuun leipävuokaan (2 kpl) ja peitä vuoka 2 kerroksella alumiinifoliota. Laita uuniin alatasolla ja laita tämän jälkeen uuni lämpenemään 100 asteeseen. Anna leivän olla uunissa 12 tuntia. Avaa varovasti foliota ja päästä höyry ulos. Säilytä jääkaapissa.

Leipä on parhaimmillaan 2 päivän kuluttua.