2 leipää
Laita astiaan 5 dl viileää vettä
ja sekoita siihen 10 g hiivaa
sekä lisää 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
Anna seistä liinan alla 1-2 tuntia.
Keitä sillä aikaa puuro johon tulee
2 dl kokonaisia luomuvehnänjyviä
3-4 dl vettä
1 tl kristallisuolaa
ja 2 dl luomu ruishiutaleita
Kiehauta ja sammuta levy ja jätä hautumaan kannen alle n. tunnin ajaksi. Poista sitten kansi ja sekoittele ja jäähdyttele puuroa.
Kun puuro on jäähtynyt sekoita se jauho-, hiiva-, vesiseokseen.
Lisää sitten vesitilkkaan liotettua hiivaa 10 g
1 tl kristallisuolaa
2 rkl siirappia, hunajaa tai luomusokeria
n.3 dl luomutäysjyvävehnäjauhoja
n. 3 dl luomuvehnajauhoja
1 rkl luomurypsiöljyä
Lisää tarvittaessa venhäjauhon määrää niin, että taikinasta tulee napakka. Kohota liinan alla n. tunnin ajan.
Vaivaa taikinaa 5-10 min jauhotetulla pöydällä.
Leivo leiviksi ja kohota vielä liinan alla jonkin aikaa. Pistele tai tee viiltoja pintaan.
Paista 200-225 asteessa n. 30-40 min.
Kommentit