2 leipää

Tästä ohjeesta tulee tosi hyvä leipä vaikka sen tekee pelkästään täysjyväjauhoista. Ei tarvitse käyttää valkoista jauhoa ollenkaan ja silti nousee hyvin.

1 pv.

Laita astiaan

1 dl vettä

1 dl luomutäysjyvävehnäjauhoja

peitä liinalla ja anna olla huoneenlämmössä

2. pv

lisää seokseen

1 dl vettä

1 dl luomutäysjyvävehnäjauhoja

3 pv. käymistila. Seoksen pitäisi poreilla.

lisää

1 dl vettä

1 dl luomutäysjyvävenhäjauhoja

Tässä vaiheessa seoksen pitäisi kuplia

Nyt voit leipoa leivän lisäämällä. Jos et leivo leipää heti, niin laita juuri jääkaappiin.

5 dl vettä

5 dl (tai enemmän tarvittaessa) luomutäysjyvävehnäjauhoja

25g hiivaa

2 tl ruususuolaa tai kristallisuolaa

2 rkl luomurypsiöljyä

kohota tunti liinan alla ja lisää vielä:

5 dl luomuspelttijauhoja (tai luomutäysjyvävehnäjauhoja)

Vaivaa taikina hyvin ja muotoile 2 leipää. Kohota liinan alla vielä 8-12 tuntia.

Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min-1 tunti.

Vaihtelua leipään saat lisäämällä siihen erilaisia luomusiemeniä (esim. auringonkukka, tattari tai seesaminsiemen) tai liotettuja jyviä.

Kokeile myös vaihtaa spelttijauhojen tilalle ruisjauhoja. Tässä kuva sellaisesta leivästä: