2 leipää

Laita ensin astiaan 5 dl viileää vettä

ja 10 g hiivaa

ja lisää sitten 5 dl luomutäysjyvävehnäjauhoja

Anna seistä liinan alla 8-12 tuntia. (vähempikin voi riittää)

Lisää sitten pienee vesitilkkaan liotettuna 10g hiivaa

2 rkl siirappia, luomusokeria tai hunajaa

3 dl ruisjauhoja

n. 3dl luomuvehnäjauhoja

1 dl luomu auringonkukansiemeniä

1,5-2 tl kristallisuolaa

1 rkl luomurypsiöljyä

Lisää tarvittaessa luomuvehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee aika kiinteää.

Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota liinan alla n. tunnin ajan.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5-10 min ja leivo sitten kahdeksi leiväksi. (joko vuokaan tai leivinpaperinpäälle esim. pyöreitä tai pitkulaisia leipiä. Voit koristella pinnan luomu auringonkukan siemenillä. Pistele tai tee viiltoja, kun leipä on kohonnut liinan alla n. puoli tuntia-tunnin.

Paista 225 asteessa n. 30 min.

Jos haluat leipään kovan kuoren, niin suihkuta uunin vettä pari kertaa paiston loppupuolella.